SLOVENSKÁ ŽIVNOSTENSKÁ KOMORA

Komora podporila mladé talenty v gastronómii

Talenty študentov stredných škôl súťažili v „Slovak Barista Cup junior“ v rámci gastronomickej výstavy.

Už 7. ročník súťaže „Slovak Barista Cup junior“ sa uskutočnil koncom apríla v rámci podujatí výstavy Danubius Gastro v bratislavskom výstavisku Incheba.

Profesionálna porota hodnotila 24 študentov z 15 stredných škôl a hotelových akadémií, ktorí súťažili v barovom umení, pri príprave nápojov, kávy, čokolády a limonád.

Súťaž je súčasťou vzdelávacích aktivít Medzinárodného kávového inštitútu, ktorý rozvíja talent a zručnosti študentov v oblasti gastronómie na stredných školách a hotelových akadémiách na celom Slovensku.

Podujatie sa uskutočnilo za podpory a záštity Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, Slovenskej živnostenskej komory a ďalších viac ako dvadsiatich partnerov a firiem.

Vysokú odbornú úroveň súťaže ocenili, osobne podporili a odovzdali ocenenia aj minister školstva Branislav Grӧhling, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania Branislav Hadár a riaditeľ odboru živnostenského podnikania Ministerstva vnútra SR Ján Dutko

Viac info

Duálne vzdelávanie Rozhodcovský súd SŽK
Partneri
Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR
SŽK je členom Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR


Za inovatívne Slovensko
Komora podporuje iniciatívu pre digitálnu budúcnosť Slovenska, zefektívnenie byrokratických procesov a rozvoj inovácií v podnikaní
Užitočné odkazy

BOZP u živnostníka