SLOVENSKÁ ŽIVNOSTENSKÁ KOMORA

Podporujeme povolenie jarmokov a verejných podujatí nad 1000 osôb

Živnostníci a rodinné firmy, ktoré sa živia na jarmokoch, dnes protestujú blokádou diaľnice. Požadujú ďalšie uvoľnenie opatrení.

„Blokáda dialnice nie je najstastnejsím riesením situácie, ale vláda užukázala, že na toto počuje“, vyhlásil Oldřich Holiš, predseda Slovenskej živnostenskej komory na margo pripravenej pondelkovej blokáde diaľnice jarmočníkmi. Ekonomicky to podľa neho nevyzerá pre Slovensko momentálnej najlepšie a preto podľa toho nie je dôvod pokračovať v dosť prísnych podnikateľských obmedzeniach pre malých a drobných podnikateľov medzi, ktorých patria jarmočníci. Tým treba venovať, podľa predsedu SŽK, patričnú pozornost.

„ Títo ľudia predstavujú špecifickú skupinu živnostníkov. Sú odkázaný na tradičné akcie a obvykle len počas určitej sezónny, kde si musia zarobiť pre seba a svoje rodiny na zvyšok roka,“ uviedol. Komora verí, že vláda príde s návrhom skoršieho uvoľnenia zákazu účasti nad 1000 ľudí na spoločenských podujatiach. „Tak ako to zafungovalo pri fitness centrách, tak isto to môže zafungovať aj pri jarmočníkoch“, dodáva predseda komory.

Podľa neho skoršie uvoľnenie privítajú nielen jarmočníci ale aj samosprávy, ktoré organizujú desiatky rokov pravidelné hody, jarmoky, festivaly a kultúrne podujatia, na ktorých sa pravidelne účastina aj jarmočníci. „Verím, že pri dodržaní základných hygienických postupov sa čoskoro budú môcť organizovať aj podujatia s 5 tisíc účastníkmi“, povedal Oldřich Holiš.

Duálne vzdelávanie Rozhodcovský súd SŽK
Partneri
Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR
SŽK je členom Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR


Za inovatívne Slovensko
Komora podporuje iniciatívu pre digitálnu budúcnosť Slovenska, zefektívnenie byrokratických procesov a rozvoj inovácií v podnikaní
Užitočné odkazy

BOZP u živnostníka